13.11.2003 - Vila Real de Santo Antonio

Dagen efter ankomsten blev som sædvanlig benyttet til at kigge lidt på havnen, medsejlere (ingen bekendte, desværre) og byen. Udover dette måtte vi lige kontrollere om strømmen på floden skabte nogen problemer i havnen - der er strøm i selve havnen, som vender med tidevandet. Så hver 6. time skifter strømmen mellem nordgående (indadgående) og sydgående (udadgående) strøm. Ikke mere end 1-2 knob eller deromkring, men måske et potentielt problem til foråret ved større regnskyl o.l.

 

Forskellige anløbsbroer på floden har tidligere været skyllet væk af strøm skabt ved kraftigt regnvejr om vinteren/foråret - så vi skal lige høre de lokale, hvad det kan give af problemer.

 

IM004050.JPG (246581 bytes)IM004055.JPG (233417 bytes)

Møgvejr

 

Vi har så småt luftet tanken om et vinterophold på havnekontoret, og "det måtte hun jo lige se på - kom igen i eftermiddag". Om eftermiddagen havde hun ikke fået kigget på noget som helst, men "kom igen i morgen, så finder vi ud af det".

 

IM004047.JPG (222320 bytes)

Men det går heldigvis over - Ayamonte i solskin

 

14.11.2003 - Vila Real de Santo Antonio

Dagen gik med at få afrettet de i Vilamoura finerede låger med overfræseren. Andre i havnen har også gang i byggeriet, der var både rundsavs- og elhøvllyde på broerne - så det kan være vi kan få oprettet en "byggeforening"! En englænder, som havde ligget oppe af floden og kom til havnen for at tanke diesel, spurgte interesseret om jeg vidste hvor man kunne købe krydsfiner - men jeg kunne kun henvise til byggemarkedet i Huelva, som er et stykke væk. Og jeg var ikke helt klar over om det var WBP - men han måtte da gerne fortælle mig hvis han fandt et sted med krydsfiner til både!

 

IM004045.JPG (207209 bytes)

Arbejdsdag

 

Fredag eftermiddag fandt damen på havnekontoret endelig ud af at "der lige var en enkelt plads tilbage" - dog kunne der godt være lidt lavvandet, men vi kunne sejle ind og prøve at ligge der. Så var det da på plads - vi kunne se at på begge sider af den anviste plads lå der 2 større sejlbåde, så helt umuligt kunne det vel ikke være. Og planlagde at sejle derover lørdag eftermiddag, når det var højvande.

 

15.11.2003 - Vila Real de Santo Antonio

Inden en flytning til langtidspladsen fik vi lige givet de ovenfor nævnte lågekanter en gang epoxy for at grunde dem - så er de fugtbeskyttede og ikke så sårbare overfor stød m.v.

 

Og om eftermiddagen fik vi uden problemer flyttet "Pinocchio" ind på den anviste plads. Så nu regner vi med at blive her de næste 4 måneder. Der er købt ekstra tovværk til "vinterfortøjninger", nu skal der bare splejses øjer i dem ... og et par ekstra "gummikødben" skal anskaffes.

 

16.11.2003 - Vila Real de Santo Antonio

Nu er vi for alvor startet med at få skabslågerne færdige - og en lille klapbordplade ved pantryet er det også blevet til. Og skufferne trækker, og så var der skrogbeklædningen, kantlisterne til pantryet og .... - så værktøjet får lov at ligge fremme det næste stykke tid!

 

Den eneste der har problem med den nye plads er Trille - broerne er som sædvanlig lukket inde bag hegn og gitterlåger med elektronisk adgangskort - som hun ikke ahr lært at bruge endnu. Desværre er der ikke plads ved gitterlågen til at hun kan klemme sig hverken under eller ved siden af - men om aftenen gik hun med mig op på broen, jeg ventede ved gitterlågen (uden at åbne den) for lige at se hvad hun så ville gøre - hun snusede lidt rundt, og entrede så op i hegnet indtil hun i 2 meters højde kunne komme ned på den anden side. Så hun kan nok selv gå ture fremover - også uden adgangskort!

 

Der ser ud til at være et pænt hold sejlere her i havnen, som også overvintrer. Så mon ikke der bliver tid og lejlighed til lidt socialt samvær med de andre sejlere også.

 

IM004057.JPG (196604 bytes)

Vinterplads