14.10.2003 - 20.10.2003 - Sines

 

Tirsdag til fredag har gået med dels lige at checke byen, indkøbsmuligheder, eventuelle seværdigheder - og ellers med praktisk arbejde. Og det har været rart at se nogle ting komme på plads - specielt et 180 AH batteri, som har stået på dørken i agterkahytten siden afsejling fra DK, således at dørken nu er fri. Og da der også er blevet lavet 220V landstrøm (trækning af kabel til stævn, montering af fast 220V landstik) samt strøm i de indbyggede 220V kontakter, så slipper vi også for at have en kabeltromle til at rode rundt på dørken.

 

Dørholdere er blevet monteret (så dørene ikke slår op og i når vi sejler), lys i motorrummet, motorbatteri flyttet til rummmet foran motoren, kabelføring i motorrum ændret (på grund af motorbatteriet), HFI-relæ monteret (til landstrømmen og de faste 220V kontakter), fejl ved elpanel fundet og rettet, finerstrimler udskåret (så vi kan begynde at montere låger snart) - så der har sandelig været gang i den.

 

Når først vi tager os lidt sammen, så kan tingene godt blinve gjort færdige - og i dag fik vi så ryddet grundigt op overalt. Vejret er så til gengæld blevet temmelig dårligt med frisk til hård vind fra syd og regn og skyer og lidt køligere.

 

Fredag sejlede vi ud i gummibåden til en norsk båd, der ligger for anker ud for, havnen medbringende 4 kolde øl. Og havde en hyggelig eftermiddag med Tom og Nina, 2 norske lærere, som har boet på deres båd omkring 4 år, først arbejdet i Norge, sidenhen stille og roligt sejlet sydpå. De vil overvintre på Kanarieøerne - og har iøvrigt også skibskat, en lille killing de "snuppede" i en spansk havn.

 

Apropos kat, så har Trille fået lov at komme og gå som det passer hende - de 2 første døgn efter at hun fik lov at gå i land alene, så vi hende stort set ikke - hun kom godt nok hen til os når vi kaldte på hende på land, men med ned i båden ville hun ikke! Men nu har hun åbenbart fundet ud af, at der dels ikke er en madskål og ingen der aer hende på land, dels at hun ikke bliver sat i snor igen (før i næste uge ...) - så hun er nu lige så meget i båden som på land. Hun har lært at gå ind og ud af et lille vindue i agterkahytten hvilket betyder at vi kan have nedgangslugerne lukket - når det blæser og regner agtenfra, er det lige åbent nok.