Sidste nyt - onsdag den 22. juni 2005

Nu vi er i gang med at sejle så har vi jo ikke så travlt med "alt muligt" længere - så her er sandelig en ny opdatering!

IM007556.JPG (222827 bytes)

Lidt travlt har vi jo altid...

Vi er nu nået til Marmarahavet - cirka 30 sømil fra Istanbul. Har (til tider) kæmpet os mod de fremherskende nordlige vinde op langs Tyrkiets vestkyst - med lejlighedsvise smut over til de græske øer (primært de Dodekanesiske øer og Sporaderne - kan man kalde de østlige og nordlige Sporader for de "Sporadiske øer" ...?), til indsejlingen til Dardaneller-strædet og herfra i rivende modstrøm (op til 3-4 knob) sejlet igennem  strædet ind til Marmarahavet.

IM007539.JPG (230944 bytes)

Gedefodringstid på Lipsos

Vi har også fået set lidt undervejs - Pergamon (eller Bergama), Gallipoli (eller Gelibolu), Marmara, Istanbul - og sejlet forbi steder vi regner med at bese på vejen sydover igen - bl. a. Troja og Canakkale - og jævnligt krydset mellem Europa og Lilleasien.

Sandelig om ikke vi har haft storsejlet oppe temmelig ofte - vil tro vi allerede nu har brugt det mere end sidste år ... primært fordi det nye faldspil (et "Andersen 46ST"  istedet for det gamle "Andersen 40 ikke-ST") gør det væsentlig nemmere at hejse sejlet - og så fordi vejret har været til det :-)

Lejlighedsvis har vi haft lidt modvind, men da vi ikke skulle nå noget har vi som oftest kunne vente med at sejle til vinden har passet med retningen. Dog glæder vi os til vi nu sejler syd-, sydvest og vestover - når nu meltemien starter for alvor, så skulle det blive rumskødssejlads det næste halve år.

Vi har lige haft en uges besøg af Arne, Lars' far - han ankom til Istanbul den 7. juni efter en pludselig indskydelse - og er lige blevet sat af i Istanbul lufthavn retur til Danmark. Efter en hyggelig uge med sejlads, ankring, aftenhygge, kortspil og hvad der nu hører med når man sejler rundt her på Marmara i "S/Y Pinocchio".

IM007598.JPG (201003 bytes)

Aftensmaden er hjemme!

Og i morgen kommer Flemming og Charlotte på besøg igen - vi fik ikke skræmt dem væk sidste år - lød faktisk som om de havde haft det rart ombord (se Charlottes rejsebeskrivelse) :-) - eneste bekymring Lars nu har er hvad Charlotte og Annette nu vil stille krav om af nye installationer for nemmere at kunne bade, svømme, spise, drikke, sole eller ... - sidste års installation (badestigen) er i år lidt mindre brugbar idet der også er installeret et beslag til det nye vindror - håber ikke Charlotte opdager det! Men ellers skal Annette som nok gøre opmærksom på det! Og køleskabet driller lige aktuelt - så muligvis bliver der ingen isterninger ("kan I to fyre ikke lige lave en hånddreven isterningemaskine - det kan vel ikke være så svært når man selv har bygget båden")

Tror jeg vil introducere ideen om kantlister i forkahytten sammen med en understøttelse af samme - således at forkøjen bliver lidt større arealmæssigt og ikke har nogen ru kanter! Det bliver Charlotte nok glad for ;-)

IM007608.JPG (256833 bytes)

Der males og tapetseres i forkahytten inden gæsterne ankommer ...!

(Og nu vil jeg så undlade at fortælle at det faktisk allerede er lavet - så skal jeg ikke absolut sættes i arbejde den uge!)

Nå - spøg til side - vi glæder os til atter et besøg fra Nivå og omegn - vil dog denne gang prøve at lægge ruten via små havnebyer, hvor butikkerne ikke tager imod visakort ... og vi regner i øvrigt nu med tider i UTC, så klokken 17 lokal tid er faktisk klokken 14 UTC, hvilket jo så betyder at det er klokken 14 der er drinkstid!

Et par kort over ruten:

kos - chios.jpg (186748 bytes)

Kos - Chios og Chios - Dikili

Dikili - Dardanellerstrædet og Marmara-havet

 

Link til sidste rejsebeskrivelser er her:

Kos til Istanbul

 

K.h. Lars og Annette 

 

Græsk telefonnummer:

Tyrkisk telefonnummer: +905383152295

Dansk telefonnummer: +4526158465

IM007661.JPG (231081 bytes)

Minaret i Gelibolu - flotte pangfarver!