Sidste nyt - mandag den 24. januar 2005

Hmm - det er vist på tide med en lille opdatering her fra Tyrkiet - er vist cirka en måneds tid siden sidst ...

Ja - ja - tiden går hurtigt - men vi nyder fortsat livet hernede i med sol hver dag fra en skyfri himmel, temperaturen nærmer sig de 20 grader – og hver dag tilbringes i cockpittet!

Mens vejret endnu var pænt

Øhh – bøøh – det var vist ønsketænkning! Har været stort set gråt og kedeligt den sidste uge, vedvarende regnvejr de sidste 2 dage og de næste 4-5 dage ligner noget tilsvarende – så vejret har vi ikke lige nogen succes med - noget kedeligt, gråt, surt noget p.t. Væsentlig dårligere end i Portugal virker det til …

Så vi håber vejret snart bedrer sig - ellers må vi jo tage en chartertur til nogle andre varme lande ...

Vi var lige et smut i DK før jul – desværre nåede vi ikke at besøge alle derhjemme denne gang – men rart var det da at se DK igen. Vi nåede rundt til en del af familie og venner på Sjælland og Fyn  (Jylland må vente til en anden god gang…) – og det var en rar afveksling fra sejlerlivet. Selvom vi til sidst længtes lidt hjem til ”egen bolig” – og vi har jo vænnet os til at bo i båden, så man savner jo efter et stykke tid væk derfra sine vante omgivelser! Annette tog hjem den 12. december og jeg tog hjem den 17. november – Annette havde katten med og fløj til Istanbul og derfra med fly til Dalaman – og så bus det sidste stykke til Marmaris. Så det gik nogenlunde smertefrit.

IM006966.JPG (242521 byte)IM006969.JPG (248205 byte)

Hygge til Arnes 80-års fødselsdag - fødselaren: et familieportræt ...

Jeg fløj til Istanbul (blev desværre ”snuppet” i checkin – de mente min håndbagage var for tung til at have med som håndbagage – så blev lige bon’et for 17 kilos overvægt … det var lidt smådyrt) og tog så natbussen til Marmaris – den sædvanlige 13 timers bustur, men det gik nu meget godt – min nye bærbare havde jeg forberedt med lidt film osv. Så jeg fik set ”Das Boot”, læst lidt bøger, småsovet lidt – og ankom til Marmaris klokken 4 om morgenen – og så en taxi til havnen. Det var et rart gensyn med båden, katten og selvfølgelig Annette – som heldigvis havde husket min fødselsdag den 18.12., så der var små gaver ved ankomsten! Derefter tror jeg nok vi sov lidt længe – men Annette havde inviteret fødselsdagsgæster til eftermiddagskaffe klokken 15 – så der blev ikke sovet helt igennem!

Jens og Leila fra den danske båd ”Thor Christ” dukkede op klokken 15 – det var meget hyggeligt. Annette havde bagt kager – og fundet et par Tuborg Julebryg (!) i et tyrkisk supermarked – så alle blev glædeligt overrasket da der pludselig kom et par 1-liters julebryg på bordet … ikke fordi vi ellers drikker noget videre, men en gang imellem kan man jo godt skeje lidt ud ;-)

11 januar 2005 215.jpg (133504 byte)

Jens og Leila

Vejret er som nævnt for tiden en noget blandet fornøjelse – dog bedre end i Danmark – når det regner hernede så står det simpelthen ned i tove! Og da byen ligger midt mellem bjergene så kommer der altså en del vand når det regner – og drænings- og kloakeringssystemet er ikke gearet til de vandmængder der kommer – vi var i byen for at handle, det begyndte at regne og i løbet af en halv time begyndte dræningskanalerne at flyde over. Vi gik tilfældigvis ved siden af en af disse på samme tidspunkt – og for at komme i ly for regnen gik vi ind i en frisørsalon hvor jeg så blev klippet mens vi ventede på at regnen og oversvømmelsen skulle lægge sig. Men vandet steg og steg – gaderne var dækket af en halv meter vand til sidst – bilerne kørte i vand til over hjulene – en fyr i frisørsalonen fandt en stor frø udenfor butikken, som han så stolt viste frem til alle der gad se den – på et tidspunkt sad jeg i frisørstolen, bundet ind i frisørlagenet (eller hvad det nu hedder) med frøen 30 cm fra min næse som den (meget venlige) tyrkiske mand viftede rundt med (altså frøen) samtidig med at han prøvede at fortælle mig at han havde arbejdet i Tyskland, kendte 2 tyrkere der arbejdede i Esbjerg og hvad hed jeg mon og hvor kom jeg fra?!

Vandet begyndte at oversvømme frisørsalonen – så da klipningen var overstået beslutte vi at "svømme over" til den nærliggende Burger King – kunne jo ligeså godt få noget at spise mens vi ventede på at vandet lagde sig. Og vadede i 50 cm mudret, strømmende iskoldt vand over til Burger King – hvor vi ventede omkring halvanden time indtil vi kunne se at vandet ikke rigtig lagde sig – og da det snart ville blive mørkt – og dermed endnu vanskeligere at gå i vandet når man slet ikke kunne se – så besluttede vi os for at forsøge at gå op i byen, hvor vandet måtte være lidt lavere. Og blev til sidst samlet op af en tyrker i en lille varevogn – som kørte rundt og ”reddede” folk – ganske af sit gode hjerte – han ville i hvert fald ikke have penge for køreturen! Noget våde og kolde var vi godt nok da vi langt om længe kom tilbage til båden … heldigvis er vi sluppet for forkølelse o.l. ovenpå den tur!

Det var ved at være på tide at gøre klar til julen og Kaspers ankomst – han skulle onsdagen den 22.12. og blive julen over. Og det lykkedes sandelig for ham at foretage den samme tur med fly til Istanbul og natbus til Marmaris uden problemer – og vi fik hentet ham ved busterminalen onsdag middag. Busbilletter er rimelige i pris og busserne er rigtige turistbusser med toilet, servering, aircondition osv. ombord – prisen for den 13-timers bustur ligger på omkring 130-160 kroner, så det er jo ikke galt.

Onsdag aften har vi ”quiz-aften” her i havnen – sidste onsdags vindere laver spørgsmål til næste onsdag – omkring 40 spørgsmål om alt muligt – vi er så delt op i hold på 3-10 personer – drikker lidt øl, vin, gætter, råber, pjatter – ret morsomt! Alle deltager betaler 1 million tyrkiske lira (cirka 4 kroner) for at deltage – det vindende hold snupper puljen, som de så deler. Vi har ikke været på det vindende hold endnu – har også den ulempe at man så skal lave spørgsmål til næste uges quiz! Nu har de dog lavet reglerne lidt om så det er det tabende hold der skal lave spørgsmålene og det vindende hold snupper pengene … Spørgsmålene kan være lidt tricky og som regel meget engelskprægede – der er jo en del englændere, amerikanere, australiere og new zealændere i havnen og derfor er det engelske islæt også i quizzerne mærkbart. Men vi må jo stramme os lidt an – og har man et par englændere på holdet så hjælper det på forståelsen af spørgsmålene. Kan være lidt vanskeligt sent på aftenen dels at opfatte meningen med spørgsmålet – og dels at huske hvad det hedder på engelsk! Men sjovt er det …

Kasper havde ikke lige lyst til quiz – så han fik lov at hvile ud i båden i fred og ro.

IM006987.JPG (206029 byte)

Quizspørgsmål: gæt hvad Trille ikke gider spise ...

Men den 23. december havde Jens og Leila inviteret til Gløggaften – Leila havde bagt æbleskiver – de var dog lidt flade da hun måtte bage dem på en pande – og Micael og Ligia (Ligia er fra Costa Rica) fra den danske båd ”Quest” var også med – så vi var 7 personer til eftermiddagsgløgg – da de ikke lige kunne få os smidt ud til aftensmadstid var Leila så nødt til at bikse noget mad sammen – men det klarede hun med bravour!

Og så var det ellers ved at være jul – julegaver, mad, drikke skulle forberedes – det var meget hyggeligt at holde jul kun os 3 sammen – gode gaver var det også blevet til, flæskesteg kunne vi ikke skaffe men et kalkunbryst var en fuldgod erstatning, risalamande, mandelgave, juletræ (plastic så det ikke drysser...) osv. Rigtig hyggeligt – selvom vi selvfølgelig godt kunne savne familiejulen en lille smule – det har jo næsten altid været mine forældre der har holdt jul for familien – men i år ville vi holde jul ”på egen køl”.  

IM006981.JPG (240122 byte)

Jul på "Pinocchio"

Næste dag (25.12.) var der julemiddag i havnen for sejlerne – englænderne holder jo jul den 25. – en del af dem holdt også jul i bådene, men vi var dog omkring 50 sejlere der spiste julemiddag sammen. Også rimelig billigt – omkring 120 kroner pr. person for 3 retter mad, vin og cognac – og tillige en julegavevin til hver person, sponsoreret af havnen. Endnu en hyggelig aften!  

11 januar 2005 133.jpg (2991615 byte)

1. juledag

De næste dage blev tilbragt lidt mere fredeligt – primært os 3 i båden og i Marmaris by.

Kasper blev sendt hjem den 28.12. – det havde bestemt været rart at have ham på besøg – og opholdet synes vi var lidt kort – men han skal jo hjem og søge arbejde – er lidt fattig efter sit højskoleophold!

Nytårsaften blev tilbragt med endnu en sejlerfest – også meget hyggeligt. Selvom klokken 24 ikke blev markeret som vi plejer det – med nedtælling, fyrværkeri osv. – men fejret blev det da!

1. januar var meget stille på havnen – jeg fik dog startet på at lave loftet færdigt, og det er efterhånden lykkedes at få det færdigt med dæklister, hjørnelister osv. – nydeligt når vi selv skal sige det :-)

IM007007.JPG (185423 byte)

Loftsarbejde

De næste par dage gik med bådarbejde – afbrudt af onsdagsquiz, småhygge med de andre sejlere – og ARBEJDE (gys!)! Havnen har forsøgt at få et wireless (trådløst) netværk op at køre – de arbejdede på det midt i november da vi tog til Danmark – og da vi kom tilbage i december virkede det ikke endnu! Så det blev jeg lidt træt af – hvor svært kan det være? Så jeg kom til at starte en lille ”workgroup” bestående mest af mig selv (!) med lidt assistance (mest moralsk) fra Bob fra ”Longpassages” (www.longpassages.org)  for at give den tyrkiske IT-mand i havnen lidt gode ideer. Så jeg var til møde med havnemanageren, fik fremvist netværket af Ilker (IT-manden), udarbejde løsningsforslag osv. Osv. Og nu er det efterhånden kommet til at fungere – mangler lige dynamisk IP-tildeling, firewallen er lidt begrænset (vi kan ikke spille spil på internettet …) – men det har trods alt kostet lidt tid og energi – på et område jeg egentlig synes jeg havde droppet – men der er jo det med cirkusheste – eller hvad det nu hedder!

IM006958.JPG (219803 byte)

Før det trådløse net kom rigtigt op at køre måtte PC'en op at hænge for at få radiodækning...

Så nu har vi wireless i (det meste af) havnen – til alles tilfredshed (ja, ja - næsten alle da) – med de eftervirkninger det nu giver: forleden brugte jeg 5 timer på at hjælpe Ed med at reinstallere hans Windows XP … igår stod "Kitsilano" for tur, "Charlie"-pontoon beklager sig over at deres netforbindelse er dårlig, Richard fra "Moose" vil gerne have sine 2 bærbare sat op i netværk ... hmm - måske skulle jeg til at skrive regninger til dem ;-)

Til gengæld var vi så hos Judi og Bob i ”Longpassages” en aften for at snakke Frontpage og webdesign – så det bringer jo nogen kontakter med sig også - og i sidste uge var vi hos Graham og Ann til kortaften – jeg hjalp dem med at sætte deres PC op til netværket …  

Ellers har der været – og er - masser af sociale aktiviteter – kort oversigt blot siden forrige uge: Mandag: drinks hos Bob og Judi på ”LongPassages” , tirsdag: kortaften på ”Mayhem” sammen med besætningen fra ”Dawn Treader”, onsdag: quiz-aften - men først var quizholdet til fællesspisning på ”Pinocchio", torsdag: markedsdag og vores naboer i ”Moose” havde vi lige inviteret over til en drink sen eftermiddag, det det trak lidt ud …, fredag: en slappe-af-aften – kun Annette og jeg og katten – men inden da havde jeg brugt det meste af dagen på at hjælpe forskellige sejlere med deres små og store PC-problemer …, lørdag: ”Progressive Dinner” – vi stod for forret på ”Pinocchio”, fik ”LongPassages” og ”Caprice” som gæster, hovedretten indtog vi på ”Akka” sammen med besætningen fra ”Ginny”, desserten indtog vi efterfølgende på ”Thor-Christ” sammen med ”Dawn Treader”, søndag: middag hos Beat og Andree på den schweitziske båd ”CiDeDe”, mandag aften over til ”Moose” for at spille GinRummy, tirsdag aften Bob og Judi til middag på "Pinocchio", onsdag oste- og vinsmagning, torsdag quiz-aften indledt med aftensmad på "Quest" ... osv. ...

11 januar 2005 199.jpg (245595 byte)

Ligia og Micael

Så vi skal vist snart sejle os en lille tur for at få lidt rolige omgivelser igen - måske et smut til Rhodos - der er vinen også billigere ;-)

Om morgenen klokken 09:00 (lidt tidligt efter vores mening ...) er der "Marmaris Bay Cruisers Net", dvs. over VHF-radioen bliver der afholdt en slags "radiomøde" - en "dirigent" oplæser dagens agenda og de enkelte sejlere kan så kalde op hvis de har noget at bemærke til de enkelte punkter - dagens agenda starter typisk med "Any medical, dental or other urgent business?" - "Nothing heard - so we continue with any social events for this week?" - "Treasures of the bilge?" osv. - et eksempel bliver snarest lagt op på nettet (altså internettet ...)

Om dagen forsøger vi så at få lavet lidt på båden – men når det så regner kan det knibe lidt med at få arbejdet fra hånden, småtterier indendørs kan vi lave men de lidt større ting kræver udendørs arbejde …

Sådan er der så meget – så vi har, som I nok har opdaget, ikke nået at opdatere hjemmesiden så tit på det sidste (ja, ja - så ikke overhovedet!) – men der arbejdes dog lidt på det – Annette er ved at redesigne – så der kommer nok en ny opdatering  – om nogle dage – eller noget …

Hver fredag er Annette iøvrigt til ”Womens Coffee” i nabohavnen – selvom hun mumler lidt om at der er for mange amerikanere, for meget sladder osv. Så hun er lidt beskæftiget også – udover opvasken ;-)

Slut for nu – må hellere blive færdig – så vi kan nå til "Shanties" - fællessømandssang i restauranten, arrangeret af den hollandske koloni ...

IM007045.JPG (243541 byte)IM007042.JPG (209247 byte)

Nyt gulv i agterkahytten

K.h. Lars og Annette 

 

Tyrkisk telefonnummer: +905383152295

Dansk telefonnummer: +4526158465

Skype: sypinocchio-dk

IM007067.JPG (247518 byte)

Andree og Beat fra "CiDeDe"